10 lembah paling éndah tur endah di dunya

Pébruari 15, 2021

10 Lembah paling éndah tur endah di kacamata hideung ULLER dunya

Mimiti anu pangheulana…

Naon lembang?

Dina watesan a klep éta mangrupikeun "medan datar anu tingkat langkung handap tibatan anu ngurilingan na; papanjangan daratan anu cai na ngalir kana walungan sareng diwatesan ku gunung atanapi jajaran gunung ". Pikeun urang di Uller® lebak hiji pastina sinonim sareng inspirasi sareng padamelan alam anu urang pasti resep resep sareng neng.

Sacara konsép nyarios, a klep o gawir Mangrupikeun kacilakaan geografis sareng déprési atanapi dataran anu aya diantara lamping gunung, dimana cai walungan atanapi és tina aliran glasier. Sakabéh bentuk V atanapi U anu téoritis tapi tungtungna digabungkeun; Wangun V ku aksi kursus-kursus walungan, sapertos walungan ayeuna atanapi aliran cai anu aya di jaman baheula, bari dina waktos anu sami lebak Bentuk U kusabab aksi glasier, ayeuna atanapi punah, anu nalika ngaleungit bakal ngawangun sareng nyiptakeun jinis-jinis lebak

Lembah mangrupakeun sumber inspirasi ...

Formasi alami ieu luar biasa pikaresepeun! Anjeun pasti perhatoskeun kumaha jalan alam sareng ningalikeun urang sadayana kaindahanana, nyiptakeun lebak.... formasi anu saé anu ngajantenkeun planet urang tempat anu pikaresepeun, ningali, ngaraosan, hirup, sareng usaha. Naha anjeun kersa milarian sababaraha lembah paling éndah di dunya urang? Terus maca sareng mendakan naon 10 lembah paling éndah tur endah di sakumna dunya!

Valley Lauterbrunnen-Valley-Switzerland THE 10 PALING PANGGILINGAN DUNYA DI DUNYA

Lembah Lauterbrunnen (Swiss)

Kalayan 72 katarak, anu klep anu ngainspirasi sajak sajak "Lagu para roh di perairan" Johann Wolfgang von Goeth, nampi nami "Lauterbrunnen"Ditarjamahkeun tina Swiss sacara harfiah salaku:"Cai mancur rame”. Sapinuhna katutupan sareng dijejeran ku padang rumput hejo alpine sareng bumi kai, éta dikenal minangka salah sahiji cagar alam panggedéna di Swiss. Di Lebak Lauterbrunnen, nyatana, anjeun bakal mendakan Curug Staubbach, salah sahiji anu terkenal di dunya: ayana di aliran quengagaduhan nami anu sami, anu cai na ragrag tina jangkungna 300 méter ti klep sareng ngalir ka Walungan Lütschine, walungan di baskom Rhine. Éta mangrupikeun monumen anu khas: Staubbachfall!

Hayu aya mamang éta Lebak Lauterbrunnen éta mangrupikeun salah sahiji cadangan panggedéna di Swiss. Pondokna, di Lauterbrunnen anjeunna kasohor janten salah sahiji lebak Wangun U di Alps, antara témbok batu raksasa, puncak gunung anu luhur, curug anu ngirut, juru kai anu ditata kai, padang rumput hejo Alpine beureum sareng kamar panginepan gunung pikeun liburan romantis anu sampurna. 

Naha anjeun parantos terang? Husus Lauterbrunnen éta perenahna di distrik administrasi Interlaken-Oberhasli. Komune Swiss ieu diwangun ku kota-kota: Eigergletscher, Gimmelwald, Isenfluh, Mürren, Stechelberg sareng Wengen, anu seuseueurna dikenal salaku tempat olahraga olahraga usum salju. Di Wengen, contona, sababaraha tahapan Piala Dunia Skiing Alpine parantos dilaksanakeun. Komune tina klep Tempatna di daérah Bernese Oberland, caket kota bersejarah Interlaken. Wates ieu di beulah kalér sareng kaom-kaom Saxeten, Wilderswil, Gündlischwand sareng Lütschental, belah wétan ku Grindelwald, beulah kidul ku Blatten (Lötschen) (VS) sareng Fieschertal (VS), sareng belah kulonna ku Kandersteg, Reichenbach im Kandertal sareng Aeschi bei Spiez.

Tontonan alam anu pikasebeleun séjén ditawarkeun ku curug Trümmelbachfälle di pedalaman gunung "Schwarzer Mönch", disumputkeun di tukangeun tembok taringgul anu mengesankan. Dugi ka 20.000 liter cai murag unggal detik ngalangkungan sapuluh curug glasial kalayan jangkungna sakitar 200 méter, ngan ukur kagum dina mobil kabel trowongan nalika usum panas. 

Pasti salah sahiji lebak paling éndah sadaya planét urang!


Lembah Yosemite, California 10 GALAK PALING NGAGUMKEUN DI DUNYA

Lebak Yosemite (California)

Naon atlit anu henteu terang atanapi henteu acan kantos nguping Lebak Yosemitedi California? Baheula, Yosemite éta mangrupikeun daérah anu dicicingan ku suku-suku asli anu béda dugi ka pertengahan abad ka-1890. Tungtungna, éta didirikeun salaku Taman Nasional di XNUMX, sahingga janten salah sahiji tina sapuluh top di dunya.

ayeuna, Yosemite mangrupakeun klep dipikaterang sadunya pikeun curug na lungkawing sareng lamping batu granit ageung. Éta lokasi kalayan langkung ti 3,029 km pasagi sareng élévasi kisaran 600 dugi 4000 méter sareng dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya di 1984. Éta narik kira-kira opat juta pengunjung sataun, sanaos ngan sababaraha rébu pendaki. The Lebak Yosemite Kami mendakan éta tempatna di California, AS, sareng éta dihijikeun sareng Taman Nasional Yosemite di Sierra Nevada. Fauna sareng flora na ngagaduhan kaistiméwaan, ogé pandangan panoramikna, curug, curug, danau asal glasial, formasi batu granit sareng sékuas raksasa anu ikonis ngajantenkeun objek wisata anu ngajentul, khususna pikeun anu resep petualangan sareng naék batu gedéClimbing Tembok Ageung).

Pendaki dina sagala rupi bakal mendakan tempatna di Yosemite, ti novice dugi ka paling pangalaman. Janten tong hariwang, aya naon-naon pikeun sadayana! Anjeun tiasa nyandak pelajaran di situs ku ngadaptar di Yosemite's Mountaineering School sareng Pitunjuk Layanan, anu nawiskeun kelas langsung pikeun pemula, panengah sareng pengendara canggih anu teu acan nyobian nanjak di Yosemite sateuacanna. Di dinya anjeun tiasa nyéwa sadaya pakakas anu diperyogikeun sareng ogé ilubiung dina seminar inpormasi. Pikeun petualang anu langkung maju, aya batu anu langkung maju. Formasi batu granit ageung anu anjeun mendakan di Yosemite mangrupikeun tembok anu saé pisan, sareng biasana peryogi sababaraha dinten kanggo naék. Persiapanna sesah sareng gempungan ngajantenkeun puncak na sadayana, tapi batu nangtung anu paling nantang pikeun naék nyaéta El Capitan, El Half Dome, El Salto Yosemite sareng Glacier Point.

Moal cangcaya Lebak Yosemite es mekah granit paling narik tiasa dipendakan dina tembok hébat California ieu. Tempat ieu parantos janten patokan pikeun nanjak batu sareng ogé tempat anu sampurna pikeun narekahan rékor énggal sareng nonton pendaki anyar anu naék. Unggal pendaki anu angkat ka Yosemite sumping sareng impian pikeun ngarengsekeun jalur pendakian anu anjeunna ngarepkeun. Pikeun seueur hal éta parantos janten ritus panempatan sareng anu sanésna mangrupikeun tradisi taunan. Ngarasa Luncat ka balik sareng janten diideuan ku éta sapertos urang.

Lebak Sapuluh Puncak (Kanada) 10 JANGKA PALING PALING AYA DI DUNYA

Lebak tina sapuluh puncak (Kanada)

Lokasina di propinsi Alberta, khususna di Taman Nasional Banff, Kanada, El Lebak tina sapuluh puncak Ujang anjeun ngaraosan Salto del Gitano .... blok batu Quartzite dimana rupa-rupa gunung sapertos anu khusus, khususna, Sapuluh Picos ("Lebak Sapuluh Puncak"). Nami na parantos ditampi ku bagian tina penjelajah daérah Samuel Allen janten terinspirasi tepat ku sapuluh puncak anu mengesankan anu sacara harfiah ngurilingan anjeunna, seuseueurna ageung na jangkungna 3.000 méter.

Éta ogé bumi Tasik Moraine, salah sahiji situ anu paling inspiratif sareng dilongok di dunya; Luas legana satengah kilometer pasagi janten kaca spion pikeun bentang na anu spektakuler sareng nada biru anu spektakuler sareng spektakuler.

Ti wétan ka kulon, sapuluh puncak anu nyusunna nyaéta:

  • Gunung Fay, jangkungna 3235 méter.
  • Gunung Saeutik, jangkungna 3088 méter.
  • Gunung Bowlen, jangkungna 3072 méter.
  • Tonsa, jangkungna 3057 méter.
  • Gunung Perren jangkung 3051 méter.
  • Gunung Allen, jangkungna 3310 méter.
  • Monte Tuzo, jangkungna 3246 méter.
  • Deltaform Mountain, jangkungna 3424 méter.
  • Gunung Neptuak, jangkungna 3233 méter.
  • Puncak Wenkchemna, jangkungna 3170 méter.

Upami anjeun parantos nimbangkeun nganjang ka dinya, lebak tiasa kahontal tanpa masalah kusabab caketna sareng jalan és, "Icefields Parkway", anu ngalangkungan taman nasional. Sagala kaéndahan alam!

Lembah Benasque, Huesca 10 JANGKA PALING PALING AYA DI DUNYA

Benasque Valley, Huesca

El Lebak Benasque (Valle de Benás) nyaéta pusatna jeung jantung Pyrenees; ieu klep Aragonese sareng Ribagorzano (tina Aragonese Pyrenees) ayana di daérah Ribagorza ayeuna, di bagéan luhur cekungan walungan Ésera.

El Lebak Benasque parantos janten dina puluhan taun terakhir mekah pikeun gunung anu resep naék kana puncak na anu gaib. Sareng éta ngagaduhan kaistiméwaan janten salah sahiji jalma anu ngagaduhan jumlah puncak paling luhur na jangkungna 3000 méter di Pyrenees, disebarkeun dina tilu kelompok puncak di sekitar Maladetas, Posets sareng Perdiguero massifs. 

Langkung ti 30 désa mangrupikeun sinonim anu luar biasa tina arsitektur Aragonese, kalebet gedong anu saé sareng garéja Romanesque. The Lebak Benasque ngawangun unit géograpis anu dibatesan ku sakumna baskom luhur walungan Ésera, "Aigüeta Mayó", dugi ka daunna sami ngawangun hiji lorong sempit, Congosto de Ventamillo, anu nusuk Outer Pyrenean Sierras de Chía sareng Abi atanapi Arbi sareng Turbón, anu nutup di klep ka kidul. Unit ieu terstruktur dina tilu bagian géomorfologis, dibédakeun sareng disebarkeun di antara 7 kotamadya anu kelompok 26 lokalitas:

  • Bagéan 1. Benasque-septentrional. 

Éta pakait sareng beulah luhur baskom Ésera dina klep sareng sasarengan sareng kotamadya Villa de Benasque (sareng kota-kota Benasque, Cerler sareng Anciles) sareng Sahun (sareng kota-kota Eriste, Sahun sareng Eresué).

  • Bagéan 2. Benasque-medio. 

Éta ngagambarkeun satengah handap baskom éta sareng kalebet istilah Sesué (Sesué sareng Sos), Villanova, Chía sareng Castejón de Sos (kalayan patempatan ieu, Liri, Ramastué sareng El Run).

  • Bagéan 3. Benasque-meridional. 

Éta pakait sareng kotamadya Bisaurri. Éta géograpis diwangun ku baskom tina dua anak sungai pamungkas di sisi kénca Walungan Esera, jurang Urmella sareng Rigabas.

Di puncak anu paling dihoyongkeun na, kalayan langkung seueur kamungkinan sareng naékna ngalangkungan rute anu bénten-bénten, nyaéta ti Agujas de Perramó kalayan jangkungna sakitar 2 méter, henteu kedah hilap puncak anu sanés daya tarik pikeun gunung sapertos Tucas de Ixeia, Turmo, Batisielles, Puncak Jean Arlaud, jarum Paul, atanapi Puncak Bardamina. Naha anjeun parantos mutuskeun nganjang ka dinya? Tanpa ragu pilihan idéal di Spanyol!

Barun Valley Nepal THE 10 LINGKUNGAN PALING AYA DI DUNYA

Lebak Barun (Nepal)

Naha anjeun parantos terang Lebak Barun? Anjeunna Lebak Barun mangrupakeun Lebak Himalaya anu leres-leres aya dina Taman Nasional Makalu Barun. Tempatna aya di dasar Gunung Makalu di kacamatan Sankhuwasabha di nagara Asia Nepal. 

Makalu mangrupikeun gunung kalima pangluhurna di dunya sareng, sapanjang rute, ayana na ngahias jalur. Trekking tina Lebak Barunmasih kaluar tina radar pikeun kaseueuran wisatawan anu nganjang ka Nepal. Janten anjeun bakal gaduh seueur jalan ka diri anjeun nalika anjeun leumpang sababaraha dinten ngalangkungan pemandangan murni.

dina Lebak Barun urang perhatoskeun pisan kontrasna di sakurilingna, ku curug jangkung, batuan subur naék tina leuweung héjo anu subur, sareng flora warna-warni handapeun puncak salju bodas. Nanging, sanaos bentang na indah, éta disumputkeun Lebak Himalaya Éta mangrupikeun salah sahiji tempat paling henteu maju di Nepal. 

Dina manah Taman Nasional Lembah Makalu-Barun Ieu mangrupikeun petualangan anu pangsaéna dimimitian, sabab éta mangrupikeun daérah anu parantos ditetepkeun pikeun pituduh trekking anu super cool. 

Éta pinuh ku bentang anu kontras, sareng anjeun nyarios, henteu dua dinten anu sami dina ieu Valle. Curug luhur digolongkeun kana lombang jero, sedengkeun leuweung anu leuweung ngagolér sareng gempungan batu anu gedé. Di dataran luhur, anjeun bakal mendakan kembang alpine mekar dina kebon batu anu lega.

Kaseueuran jalur éta henteu lengkep didumukan sareng peryogi kémping di tenda. Bobo di luar naungan Himalaya nambihan diménsi tambahan tina pikagumbiraeun. Anjeun bakal gaduh pangalaman anu langkung caket sareng Ibu Alam. Ngartos yén anjeun henteu lepas tina alam, tapi hirup babarengan sareng éta.

Nalika jalan satapak naék tina leuweung lega ka daérah pagunungan shrubs sareng padang rumput. Nalika anjeun ngamimitian dina ieu perjalanan, anjeun bakal diajar ngeunaan rupa-rupa pepelakan sareng sasatoan anu aya di Lebak Barun. Ngarasakeun salah sahiji sakitar 3.000 pepelakan kembangan. Ogé, awas pikeun sababaraha 440 spésiés manuk, macan tutul salju anu ngancam, panda beureum, kijang kasturi, babi hutan sareng seueur deui. Spésiés anu unik di daérah ieu parantos diklasifikasikeun ku komunitas ilmiah salaku laboratorium hirup "anu peryogi pisan pikeun panilitian ilmiah.

Di daérah sakitarna urang mendakan Yangle Kharka (3.600 méter), hiji padang rumput hejo alpine dihias ku bendera solat anu ngagebeg. Ieu sababaraha asrama, atanapi anjeun tiasa milih bobo handapeun cahaya bintang sareng bulan.

Di daérah-daérah ieu anjeun tiasa angkat hiking sapanjang taun. Nanging, di cinyusu (ti bulan Maret dugi ka Mei) sareng di usum gugur (ti Séptémber dugi ka Nopémber) aya iklim anu pangsaéna. Nalika usum semi, aya sakedik warna sareng rhododendrons mekar, sareng nalika usum gugur, langit biasana langkung hampang.

Kota-kota naon anu tiasa didatangan upami anjeun angkat-angkatan: 

  • Puncak gunung paling luhur di dunya.
  • Alam, bentang sareng curug.
  • Jalur trekking utuh di Nepal.
  • Margasatwa, jelema, budaya, dahareun, gaya hirup.
  • Nganjang ka situs Warisan Dunya di Kathmandu.

Naha anjeun wani miluan petualangan hébat ieu di Lebak Barun?


Lembah Harau (Indonésia) 10 LEMBAR PALING NGAGUMKEUN DI DUNYA

Lembah Harau (Indonesia)

El Lebak Harau éta mangrupikeun salah sahiji bentang alam anu paling indah di Sumatera Kulon, Indonésia. Khususna, urang mendakan éta ayana di jalan antara Pekanbaru sareng Bukittinggi. Bentang anu Harau Lebak Éta leres-leres berkesan; Éta mangrupikeun daérah anu lega sareng formasi batuan kalayan leuweung sareng sawah diantawisna.

Pikeun dugi ka dinya anjeun kedah angkat beus ti Bukittingi ka Payakumbuh sareng teraskeun ka kota HarauTi dinya, kendaraan sapertos taksi sareng motor ngangkut anjeun ka ditu, dimana anjeun tiasa langsung ka akomodasi anjeun teras jalan-jalan ngurilingan daérah éta. Éta cukup leutik pikeun dieksplorasi ku leumpang, ditingalkeun pikeun ningali gunung-gunung anu indah sareng formasi batuan Lebak Harauogé curug dina gawir. Aya dua curug anu kawéntar, Aka Bearayun sareng Sarasah Bunta. Sarasah Bunta langkung saé sareng alami tibatan Aka Berayun.

Kegiatan anu tiasa anjeun lakukeun kalebet hiking di gunung atanapi, sakumaha parantos kami sebatkeun, nyéwa sapédah terasrasakeun pandangan sareng mandi di curug anu disumputkeun.

Pikeun bagian na, aya di daérah ieu, urang mendakan Echo Homestay, anu mangrupikeun tempat anu saé kanggo milarian kado souvenir sareng oleh-oleh pikeun diri anjeun atanapi kanggo anu dipikacinta di bumi, sabab anjeun bakal mendakan sababaraha barang, sapertos gantungan konci sareng t kaos sareng desain khusus anu Harga na henteu goréng pisan, kaleresan. Pangalaman gastronomis di kota ieu ogé saé upami anjeun nyababkeun tuang di luar. Nanging, anjeun kedah émut yén aya sababaraha toko alit sareng réstoran di lawang panto klep, tapi anjeun turun di jalanan nagara teu aya nanaon. Langkung saé pisan pikeun nyayogikeun katuangan sateuacan sumping. 

Éta mangrupikeun salah sahiji pangalaman anu anjeun ngan ukur tiasa ngajelaskeun upami anjeun milarian nyalira ... Kami ngundang anjeun pikeun mikaresep dunya sareng nganjang ka salah sahiji lebak paling geulis di dunya !! Béjakeun kami di jalan deui!


Lebak Siruana 10 LEMBAR PALING PALING AYA DI DUNYA

Lebak Siurana, Tarragona

Lebak walungan Siurana Éta mangrupikeun tempat anu paling pikaresepeun sareng lambang di daérah Priorat. Ciurana de Tarragona (resmina Siurana atanapi Siurana de Prades), nyaéta kota Spanyol anu lokasina di propinsi Tarragona, Catalonia, di bagian handap Sierra de la Gritella, di daérah Priorat. Aksés anu dilakukeun nyaéta ngaliwatan jurang dijagaan ku ruruntuhan hiji kastil Arab, salah sahiji kota paling indah di nagara éta, netep dina batu badag tur dikurilingan ku aliran Estopiñá. 

Sadaya ieu dibarengan ku panorama luar biasa anu Lebak Walungan Siurana sareng waduk na. Salaku tambahan kaéndahanana, pikaresepeun pisan ningali pendaki dina gawir anu pusing. Wétan klep Éta leres-leres berkesan sareng salah sahiji anu paling éndah di sakumna nagara. Walungan ngabentuk bentang anu endah, contona Peña de la Siuranella, Salto de la Reina Mora, sareng ogé sadaya gawir Arbolí, anu ayeuna dipikaterang pisan ku pendaki anu nganjang ka dinya pikeun olahraga di tengah alam. Salian ti sadayana bentang alam ieu, kota Siurana de Prades, Diwangun dina luhur bukit anu ningali sadayana klep. Naon anu anjeun ngantosan pikeun ningali kana liburan anjeun salajengna?

Lembah Numbra 10 LEMBAR PALING PALING AYA DI DUNYA

Lembah Nubra (India)

El Lebak Nubra (Lebak Nubra) Ieu téh salah sahiji Lebak paling geulis di sakabeh dunya. Kami mendakan éta tempatna di beulah kalér India, khususna, sakitar 150 km kaléreun Leh, ibukota Ladakh.

Aksés: Khardung La ti Leh, dimana anjeun mimiti ngalangkungan Valle tina Shyok. Pikeun nuliskeun Lebak Nubra Anjeun kedah nyebrang Walungan Shyok ngalangkungan sasak alit sareng ngalangkungan pos pamariksaan. Perhatoskeun yén perlu aya pas pikeun "Garis Internal" anu ngamungkinkeun aksés ka daérah ieu.

dina Lebak Nubra kami mendakan seueur kota alit kalayan seueur hawa anu indah anu masihan kahirupan klep, sapertos kota-kota Sumur anu ngagaduhan gompa Budha sareng Panamik anu, pikeun bagian na, menonjol pikeun cai panas na. Di Lebak Shyok Urang ogé tiasa milarian dua désa anu tiasa diaksés ku urang asing, Diskit sareng Hundar: di Diskit aya gompa anu aktip pisan ayana di tempat anu menonjol, sareng Hundar ngagaduhan tempat wisata di antawisna nyaéta onta, bukit pasir, gunung sareng puncak salju anu katutup salju. Sareng éta Ladakh - "Bumi tina Léngkah Luhur" - mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling berkesan di Himalaya India. Tempatna antara Pakistan, Tibet sareng propinsi Cina Xinjiang sareng nagara India Himachal Pradesh, éta mangrupikeun bagian wétan nagara Jammu sareng Kashmir anu dibantah. Kalér Leh, ibukota "Ladakh, tempatna jauh sareng éndah éndah, dibangkitkeun ku gunung-gunung kasar: éta téh Lebak Nubra (sering disingget ngan saukur jadi Nubra), sapasang kokotor dina kulit sirah anu sami ti India.

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, daérah éta saéstuna aya dua lebak: Nubra sareng Shyok. Dua walungan na dilahirkeun di tengah puncak anu jauh sareng lebak parah pisan di kisaran Karakorum. Nubra ngagabung ka Shyok di jantung daérah éta, caket Diskit, sateuacan ngalir ka Pakistan kulon pikeun ngagabung sareng Indus anu perkasa. Sadaya kaéndahan anu ngajajah sareng janten inspirasi! Kalayan pandangan anu lega klep ti Walungan Shyok, umbul solat makuta menara leutik di lamping caket Biara Diskit. 

Kaseueuran wates Ladakh, diwangun ku gunung raksasa, lebak Daérah pedalaman anu henteu ageung sareng lega, éta tiasa katingali ampir ditembus dina peta. Nanging, mangabad-abad, kafilah ageung wol sareng kaén, candu, rempah sareng bulu, karang sareng pirus, emas sareng indigo negosiasi sababaraha ruteu sareng jalur anu bahaya, utamina antara Leh sareng Yarkand (di Cina). Dagang, anu parantos layu, tungtungna maot dina akhir taun 1950an, nalika Cina sacara umum nutup watesna. Saatos mangtaun-taun kegelapan dipepet ku kejang geopolitik - éta tetep mangrupikeun daérah wates anu sénsitip - pariwisata low-key laun nyuntik langkung seueur pangunjung sareng artos Nubra. Sareng nalika jumlah wisatawan anu nganjang ka Ladakh ningkat unggal taun, langkung seueur anu kagoda mil tambahan sareng sumping ka dieu.

Sababaraha fitur anu tonjolna masih rada teu kahontal: glacier Siachen, contona, mangrupikeun anu kadua pangpanjangna di dunya di luar daérah kutub, tapi upami ékspédisi lengkep henteu dilakukeun, teu dipikaresep éta bakal ngadeukeutan anjeunna . Siachen sakapeung cenah mangrupikeun medan perang pangluhurna sareng paling tiis di planet ieu. Perjalanan ka Nubra Pikeun naon anu dianggap jalan bermotor paling luhur di dunya. Jalanna, naék ti Leh sareng Lebak Indus, sacara resmi nyebrang pas Khardung La, dina luhurna 5602 m, sanaos jangkungna ieu ayeuna dibantah sareng pangajénna panginten henteu leres.

Nalika anjeun lebet kana Lebak Shyok ngaliwatan kampung Khardung, desa-desa anu jauh sareng kebon tambalan tambihan na tiasa nambihan manusa kana bentang otot sareng pandangan anu jembar. Anjeun mendakan bumi ageung sareng saé pisan ayana di antara kebon poplar sareng kebon gandum! Sadaya padumukan di Nubra aranjeunna ngeusian curuk taneuh di luhur walungan. Naon awaits kami dina éta klep? Sababaraha biara Budha kuno, sakeupeul onta, kalolobaanana liar, ngangon dina gundukan gunung handapeun handapeun gunung klep, leumpang sareng hiking kasempetan, sareng jalan anu panjang ngalangkungan Lebak Shyok aranjeunna tiasa sacara gampil ngeusian sababaraha dinten éksplorasi.

Valle de la Luna Chili 10 KASILIHAN PALING NGAGUMKEUN DI DUNYA

Lebak Bulan (Chili)

Lebak bulan nujul kana taman gunung anu disebarkeun antara Bolivia, Chili sareng Argentina. Mangrupikeun daérah anu lega anu ngaliput daérah tilu nagara tatangga ieu. Bentang na khusus pisan sareng rébuan wisatawan ti sakumna dunya datang ngahargaan unggal taun. Pepelakanana langka, rupa-rupa warna dina taneuhna pikaresepeun sareng bentuk pagununganna, hipnotik. 

Di Argentina, contona, Lebak bulan Tempatna di daérah anu dijagaan anu aya di beulah kalér propinsi San Juan, tempat cadangan palaeontological anu penting pisan, naha éta mangrupikeun harta anu hébat pikeun aranjeunna dina komunitas ilmiah. Perkiraan umur formasi géologis na nunjukkeun minimal 180 sareng maksimal 230 juta taun. Teu mungkin pikeun ngaapresiasi sadaya fitur dina jaman Trias sacara kronologis dimana waé lian ti dieu!

Sanaos kanyataanna éta mangrupikeun daérah anu khusus pikeun panilitian ilmiah, pasti aya kamungkinan nyandak tur dipandu dina kendaraan, rute anu diwangun ku lirén dina titik-titik strategis, kalayan tujuan yén para pengunjung diperhatoskeun sareng diwartosan ngeunaan struktur , ogé sajarah na anu tiasa dugi ka tilu jam. Upami henteu, maka naékna sapédah bakal pikaresepeun pisan. Sareng ngagaduhan musium dimana layanan wisata anu dipandu ogé ditawarkeun; dina hal ieu, konsép ngeunaan fosil sacara umum sareng ékstraksi na diajarkeun. 

Pikeun bagian na, Cerro Morado, liang haseup gunungapi punah Lebak bulan, masihan ka anu hoyong naék kasempetan pikeun niténan bentang tina sudut pandang anu istimewa. Entong sono ngadatangan anu éta, salah sahiji Lebak paling geulis sareng aktip di Amérika Kidul!

Monfragüe, Cáceres 10 JANGKA PALING PALING AYA DI DUNYA

Lebak Monfragüe, Cáceres

Monfragüe, anu kuno Fragorum Mons, éta mangrupikeun klep fragoso, sareng tongtonan alam anu pantes dikunjung sareng dipuji. Mangrupikeun salah sahiji daérah leuweung Mediterania anu paling diawétkeun di sakumna Semenanjung Iberia, surga anu leres pikeun anu mikaresep alam sareng pengawas manuk. Monfragüe Éta asalna tina nami anu parantos dipasihkeun ku urang Romawi, "mons fragorum" anu hartosna gunung anu padet atanapi relief anu lungkawing. Ieu haté anu ngahirupkeun kahirupan pikeun sakumna daérah.

Anjeun mendakan éta ayana di gempungan walungan Tagus sareng Tiétar, mangrupikeun luas 18.000 héktar dinyatakeun Taman Nasional.

Pikeun tiasa nyarios leres ngeunaan ieu Valle Urang kedah nyebatkeun inohong dasarna: Cagar Biosfir sareng Taman Nasional Monfragüe, di mana daérah ieu nempatan bagian beulah kulon, duanana teras-terasan sareng pamekaran berkelanjutan kalayan panggunaan sumberdaya alam anu tanggung jawab Taman Nasional Monfragüe Dipikaterang janten salah sahiji tempat paling pikaresepeun pikeun nonton manuk, sababaraha diantarana dina bahaya punah. Éta ogé ngagaduhan seueur pepelakan anu rupa-rupa pisan, nyorot kana tilu ékosistem utama: Leuweung / scrub Mediterania, padang rumput hejo sareng walungan / waduk.

Dina cara anu sami, tetep diémutan yén anjeun aya di daérah anu lindung sareng yén aya sababaraha aturan anu urang sadayana kedah patuh pikeun ngabantosan konservasi na.

Di Taman sareng di Cagar Alam aya sababaraha sudut pandang alam ti mana pikeun niténan bentang sareng fauna anu dominan di lingkungan. Salto del Gitano atanapi Mirador de La Tajadilla biasana anu paling sering didatangan. v !! Naon anu paling menonjol ngeunaan ieu klep Tutuwuhan, fauna (khususna manuk), sareng flora mangrupikeun tontonan! Naha anjeun bakal sono?

paling kacamata hideung paling lega di dunya

Kami pikeun bagian kami diideuan ku kaindahan alam pikeun ngarancang produk kami anu dirancang pikeun petualang lahir, sareng anu resep olahraga ekstrim sareng petualangan di tempat kabuka

Khususna, lebak parantos ngailhaman KUMPULAN VALLEY urang ...

Lembah kacamata hideung lebak éndah di dunya

 

Kumpulan anu hipu sareng éndah sapertos lembah-lembah di planét urang; gabungan warna sareng tékstur idéal pikeun ngiringan jalma anu cinta kana kahirupan sadayana.

 

 


Patali sareng Publications

Panggihan pangalaman ski di gunung Colorado!
Panggihan pangalaman ski di gunung Colorado!
Ngaluncar laju gancang-handap ka lamping Colorado sareng ngaraoskeun hawa murni nalika ski lamping anu luar biasa henteu aya tandinganna. Hoyong terang langkung seueur ngeunaan pangalaman ski Colorado? Leres
baca leuwih
Petualangan, olahraga sareng pariwisata olahraga di Aran Valley
Petualangan, olahraga sareng pariwisata olahraga di Aran Valley
Naha Lembah Aran anu kasohor sapertos Freerider Aymar Navarro anu kawéntar? Persis! Éta harga lebak anu perenahna di Pyrenees, khususna di propinsi Lleida, di Catalonia. 
baca leuwih